A listába összeállított adagolásokat, ha már recept van velük összeállítva, nem szabad törölni!

Az új adagolás rubrika melletti kis nyílra kell kattintani, és kiválasztani az +Új hozzáadása+ megnevezést. Kinyílik egy kis ablak, abba kell beírni, hogy pl. naponta, vagy hetente, kétnaponként, stb. és az OK ra kattintani. Az újabb ablakba be kell írni, hogy az adott megnevezés hány nap adagolásának felel meg. Pl. napi= 1 nap, kétnaponta= 2 nap, heti= 7 nap, havonta=30 nap stb. Ezt is le kell menteni (OK).,

Az ezt követően megjelenő kis rubrikába az adagszámot kell írni. Pl. 1-1-1-1, vagy 1*1, 2*1, stb.  Ha a szám beírása után entert ütnek kötőjel lesz az adagszámok között, vagy *-t, akkor az szorzásnak felel meg.

Az adag rubrika kis nyilára kattintva ki lehet választani, hogy az adott adag tabletta, vagy csepp, vagy éppen semmit nem akarnak az adagolás számai után írni. Ilyenkor a rubrikába kattintva üres lesz, amely pl. a tablettáknál helyes, hisz nem kell adagolásként azt írni, hogy 1-1-1 adag.

Az adagolások alatt látható egy rubrika az egyéni megjegyzések részére, ugyanis vannak  gyógyszerek, amelyek felírásához meg kell adni a lakó személyigazolvány számát. Az ilyen és hasonló, egyéni, névre szóló megjegyzéseket lehet így felvinni. Ezek a megjegyzések nem kerülnek be a „Megjegyzések” listájába.

A „Kiegészítés” rubrikába lehet írni az adagolásra vonatkozó kiegészítést, ami az adagolással egy sorban jelenik meg. Pl.: 3 hóra ellátva, stb. Ha az adagolás nem rendszeres, pontosan behatárolható, és a receptre az adagolás sorába azt akarják írni, -pl. szükség esetén 2 puff- ilyenkor nem kell az új adagolásra kattintani, hanem csak alul, a megjegyzésbe kell beírni és mentés.