Jelszavak megadása nem kötelező, anélkül is, entert ütve működik a program.

  • Itt kell az intézmény, orvosok, azonosítóit felvinni
  • Megadni a program indításához használandó jelszót
  • Megadni a raktár védelmét biztosító jelszót. Amennyiben a raktárkezelés jelszóval védett, akkor a jelszó ismerete nélkül a programban nem lehet olyan műveletet végezni, amely valamilyen formában érintené a raktárt: nem lehet: bevételezni, gyógyszerlapot lezárni, visszanyitni, azokon módosítani

A jelszót illetően a program a következő lehetőségeket nyújtja:

  1. Lehet jelszó nélkül használni a programot. A program indításakor entert kell ütni, eltűnik a takaró lap, lehet dolgozni.
  2. Lehet jelszóval használni az egész programot. Indításkor a főmenü oldalon megjelenik egy takaró ablak, melyben a jelszó részére látható egy kis rubrika. Első alkalommal elég egy entert ütni, elindul a program, majd a Beállítások menüoldalon megadott jelszóval indul a későbbiek során. A jelszót bármikor meg lehet változtatni.
  3. Külön jelszóval lehet levédeni a raktár programrészt. Ilyenkor is be lehet jutni a raktárba bárkinek, meg lehet nézni a készleteket, de a jelszó ismerete nélkül nem lehet semmi olyan műveletet végezni, amely érinti a raktárkészletet: nem lehet bevételezni, a raktárban javítani, törölni, nem lehet a gyógyszerlapokat lezárni, visszanyitni, nem lehet leltárra igazítani a raktárkészletet.