A gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök, magisztrális gyógyszerek alaplistába történő felvétele könnyen, gyorsan elvégezhető.

Az „ATC kódok”gombbal megnyitott ablakban, a csoport kiválasztásával jelennek meg az oda tartozó gyógyszerek. A Ctrl billentyű folyamatos lenyomása mellet lehet egymás után kijelölni a listába veendő gyógyszereket, majd rákattintani az „Alaplistába felvesz” gombra.

A készítményeket egyesével is fel lehet venni a „Gyógyszer keresés” rubrika segítségével. A megjelenő listában zöld háttérrel látszanak azok a gyógyszerek, amelyek már fel vannak véve az alaplistába.

Törölni az „Alaplistás gyógyszerek” gombbal behívott listából lehet.

Alaplista utólagos változtatása a gyógyszerlapokon

Mivel a gyógyszerelő-lapok az előző hónapról átsorolva készülnek, viszik magukkal az alaplista bejelölést is.  Megeshet, hogy közben az alaplistás gyógyszereknél változás történik, felkerül, vagy lekerül egy készítmény az alaplistáról.

Az alaplistában való változtatás után ezen az oldalon található „ Alaplista korrekció gyógyszerlapokon „ gomb segítségével a le nem zárt gyógyszerlapokon a megfelelő alaplista változtatás egy kattintással megtörténik, nem kell egyesével módosítgatni a gyógyszerlapokat.