Ezen az oldalon kell a lakók gyógyszerlapjait összeállítani. A program lehetővé teszi a gyógyszerlapok egy kattintással történő átsorolását a következő hónapra, ezért a praktikus használat érdekében meg kell különböztetni a folyamatosan, minden nap ugyanúgy szedett gyógyszereket –ezek a folyamatosak-, a nem szabályosan, nem mindennap ugyanúgy szedettektől, -ezek a kúraszerűk. Továbbá tudni kell, hogy egy gyógyszert minden hónapban szed-e a lakó, akár csak egyet havonta, vagy csak a felvitel hónapjában, bármilyen rendszerességgel.

Mindkét fajta szedési mód automatikusan az átsorolás jelölést kapja, de ha be van pipálva, hogy nem átsorolandó, akkor átsoroláskor nem kerül fel a következő hónap gyógyszerlapjára.

Tehát például olyan gyógyszernél, amit folyamatosan szed a lakó, de a következő hónapban már nem szedi, fel lehet vinni folyamatosként, csak be kell jelölni, hogy nem lesz átsorolva a következő hónapra, stb.

Napi négyszeri adagolás megadására van lehetőség

A programmal lehet vezetni: intézeti-, névszerinti-, saját-, központi és adományraktárt. Mentés előtt be kell jelölni, hogy a gyógyszerlapok lezárásakor melyik raktárból vonódik majd le a gyógyszer. Az intézeti automatikusan jelölődik be. Ha raktár nélkül használják a programot, vagy központi raktárral, akkor nem kell változtatni a bejelölést, maradjon az intézeti bejelölés.

Általában saját gyógyszerként akkor kap jelölést a beérkezett készítmény, ha a lakó, aki szedi, azonnal kifizeti. A saját jelölésű gyógyszer a gyógyszerlapon ár nélkül szerepel, valamit a raktárba is ár nélkül kerül.

A lakó és gyógyszer behívása és a jogcím bejelölése után látható, hogy az adott készítményből hány darab van a megadott jogcímmel az intézeti, illetve névszerinti raktárban.  Ha nincs ára a készítménynek, akkor be kell írni a bekerülési árat. Legközelebb már ezt hozza a program, vagy ha nem megfelelő az ár, akkor át kell írni.

Különös figyelmet igényelnek a NE-ben számolt készítmények, mint például az Insulin, Humulin, valamint a kanalas orvosságok, kenőcsök adminisztrálása, majd a bevételezése. A kettőnek harmonizálni kell.. Az Insulin és társainál át kell írni a gép által  megadott kiszerelést a nemzetközi egység  mennyiségére. Adagolásnál pedig a napi fogyasztásra kerülő NE-t kell beírni. Hogy megfelelően tették-e fel a gyógyszert azt a gyógyszerlap oldalon látják a készítmény árából.

A kenőcsöket, szemcseppeket, kanalas orvosságokat, stb. érdemes kúraszerüen, egy napra feltenni.

Lehet a gyógyszer kiválasztása után a jobb oldalon látható „Hatóanyag” gombra kattintani. Mutatja a program, hogy a nevezett gyógyszer hatóanyagával milyen más készítmény van  raktáron. Ez a lehetőség csak az intézeti raktár készletét vizsgálja.

Mentés előtt érdemes beírni az adott gyógyszer beállításának időpontját.