A WDE programmal a vénynyomtatásról, az orvosi oldalon felvitt adatokról, továbbküldésről, szűrésekről, , stb. az OEP részére jelentést lehet készíteni.

Készülhet a jelentés önállóan, de a program össze tudja fűzni az otthonban készült jelentés-anyagot az illető orvos rendelőjében készített jelentéssel is.

Önálló jelentés készítése

A főmenü oldalon ki kell választani azt az orvost, akinek az anyagából készül a jelentés.

A jelentés menüoldalon ki kell választani az esedékes adatszolgáltatás dátumát majd a „Jelentés”  gombra kell kattintani.

A lista megjelenése után a „ Mentés” -re kattintva ki kell választani a megjelenő intézőben a jelentés helyét, majd >OK<.  A jelentés elkészült a jelzett helyre, ahonnan  lehet tovább küldeni.

Összefűzött jelentés készítése

Be kell tennia Pen drivet, amelyen általában hozzák az orvosok a rendelőjükben elkészült jelentést

A dátum megadása után a „Jelentésre” kattintva megjelenik a jelentés anyaga majd az Összefűzés” -re kell kattintani. A megjelenő intézőben a Pen driven meg kell jelölni a hozott aktuális anyagot, majd az „Összefűzés” gombra kell kattintani. Ismét megjelenik a  már összefűzött lista  à„Mentés” . A program felülírja a hozott jelentést, most már kibővítve az intézmény adataival. Lehet továbbküldeni.orvos rendelőjének az anyagával összefűzött  jelentés elkészült a jelzett helyre, felülírva a hozott jelentést, ahonnan  lehet tovább küldeni.

B300-as jelentéssel kapcsolatban

Mint ismeretes, a lakóknak nyilatkozatot kell adnia a személyes adataik kezeléséről, amelynek be kell kerülnie a B300-as jelentésbe, amit a háziorvosok havonta készítenek.

Vélhetően a kezeltek nem tiltják meg, hogy az orvos megismerhesse az OEP adatbázisában szereplő, a kötelező egészségbiztosítás terhére igénybe vett egészségügyi ellátásuk adatait, ezért a B300-as jelentés eredendően úgy készül, hogy az engedélyező opció kerül bele. Ebben az esetben nincs semmi tennivaló.

Amennyiben a biztosított megtiltja az adatok megismerhetőségét, akkor az orvosi oldalon, az „Irányított betegellátás” füllel kinyitott ablakban, a B300-as mezőben kell a „nyilatkozat személyes adatok kezeléséről” felirat alatti rubrikában kiválasztani a „Megtiltotta” opciót. Ennél a személynél ezt követően a jelentésbe ez a rendelkezés kerül.