Későbbi bevételezések során, ha már van raktárkészlet, a gyógyszer kiválasztása és a jogcím bejelölése után a program mutatja, hogy abból a készítményből a megadott jogcímmel mennyi van raktáron.

A program –figyelembe véve az életszerűséget- lehetővé teszi, hogy a raktárakban mínuszos tételek alakuljanak ki. Pl. még nem volt idő a beérkezett tételek bevételezésére, későn jött a számla, stb. de közben le kellet zárni a gyógyszerlapot. Bevételezéskor, mivel a program görgeti a készletet, a mínuszos tétel megfelelően alakul.

Törekedni kell arra, hogy lehetőleg naprakész és adathelyes legyen a raktárkészlet, hogy a gyógyszerlapokon szereplő gyógyszereket harmonizáljanak a bevételezésre kerülő gyógyszerekkel.

Például ha egy gyógyszerből 10x kiszerelés érkezik az intézménybe, akkor a gyógyszerlapokon nem szerepelhet ebből a készítményből 20x kiszerelés, mert a gyógyszerlapok lezárása után a 20x kiszerelésből mínuszos készlet alakul ki, a 10x kiszerelés érintetlen marad.

Hibaforrás lehet, ha adott készítmény gyógyszerlapon szereplő jogcíme nem azonos a bevételezett gyógyszer jogcímével. Pl. a gyógyszerlapon egy gyógyszer „kiemelt”ként szerepel, de „emelt”ként vételezik be, lezáráskor ugyanaz történik, mint a fenti példában:, a „kiemelt”-ből mínuszos készlet képződik, az „emelt” raktáron lévő mennyisége érintetlen marad.

Insulin, Humulin bevételezése:

Mint korábban a gyógyszer-adminisztráció leírásánál említettük, különös figyelmet igényelnek a NE-ben (nemzetközi egység) számolt készítmények, mint Insulin, Humulin, valamint a kanalas orvosságok, kenőcsök adminisztrálása, majd bevételezése. A kettőnek harmonizálni kell. Az Insulin és társainál át kell írni a gép által  megadott kiszerelést a nemzetközi egység  mennyiségére.

Kenőcsök, kanalas orvosságok bevételezése:

Figyelni kell a kanalas orvosságok, kenőcsök adminisztrálása, majd bevételezésére. Például a 20 mg-os Bactrobán orrkenőcsnél a program  kiszerelésnek 1 mutat és ezt kell elfogadni, az XML-es listából is  eszerint vételez be..  Ennek megfelelően kell a gyógyszerlapokra is feltenni. (Tehát egy kenőcsöt egy napra kell feltenni.)  Ugyanígy kell bevételezni, gyógyszerlapra tennia a kanalas orvosságokat is. Egy napra feltenni a teljes fogyasztandó mennyiséget