Először manuálisan fel kell leltározni az intézmény készletét. Ezt általában adott hónap befejezése, az új hónap megkezdése előtt kell elvégezni.

Ki kell tölteni a „Felelősök” gombbal kinyitott ablak rubrikáit, amely beírások automatikusan mentődnek.

Be kell jelölni a megfelelő raktárt, és hogy gyógyszer vagy gyseg, vagy együtt mind a kettő lesz leltározva.

A megjelenő lista a (gép által kiadott) „Könyv szerinti” mennyiséget mutatja.

Rá kell kattintani az első tételre. Az beíródik a középen látható rubrikába. Ha a leltározott mennyiség megegyezik a könyvszerinti mennyiséggel, akkor csak entert kell ütni. Ha eltér, akkor az üres rubrikába be kell írni a talált mennyiséget, majd enter. Az enter után a középső rubrikában már a következő gyógyszer látható, egyezőség esetén lehet ismét entert ütni.

A képernyő alján látható a raktározandó tételek száma, a leltározott tételek száma, a könyvszerinti mennyiség bruttó ára, a leltározott mennyiség bruttó ára, valamint a különbség.

Ha valamelyik tétel helytelenül került az alsó listába, akkor dupla kattintással a középső rubrikába íródik, lehet módosítani a felvitt adatot, majd enterrel a helyére kerül, A felső lista legfelső tételére kattintva lehet folytatni a leltározást.

Ha végig vették az összes gyógyszert, akkor az elkészített leltárt le kell „menteni”. Lehet nyomtatni. Az archív leltár listából be kell hívni és a „Raktár kiigazítása leltár szerint” gombbal rá lehet igazítani a raktárt a leltár szerinti mennyiségekre.  Ilyenkor az adott raktár felveszi a leltározásnál rögzített mennyiségeket, ami a manuálisan felvett leltárnak felelnek meg.