A rubrikák értelemszerű kitöltése után menteni kell és nyomtatni.

Gyógyszerek szakorvosi javaslatát a lejárat után nem kell újra összeállítani. Az „Aktív javaslatok”  listájából ki kell választani a lejárt javaslatot, a kinyíló sötétzöld ablakban át kell írni a dátumokat majd „Aktualizálni” kell.

A listában látható minden tétel felveszi az új időpontot, és mint új szakorvosi javaslat archiválódik. A korábbi dátum eltűnik.

Ha valamely tétel nem kell az új javaslatban, azt törölni kell, vagy újabbal lehet kiegészíteni.

Gyógyászati segédanyagoknál be kell írni a naplószámot. Hozott szakorvosinál ez adott, azt kell beírni, de ha ezzel a programmal kell elkészíteni egy új szakorvosit, akkor a naplószámot generálni kell: az orvosi oldalon. Be kell hívni a lakót, fenn látható a hozzá tartozó naplószám,, majd  a vizsgálat ablakba beírni pl., hogy szakorvosi és lementeni. Az itt kapott naplószámot kell a gyseg.szakorvosiba beírni.

A lejárt gyógyászati segédanyagokat lehet aktualizálni. A lakó behívása után alul megjelenik  a javaslatos segédanyagok listája. Rákattintva az aktualizálandóra, megtelnek a rubrikák.  A jobb  alsó részben látható új, az aktualizálásnál használandó dátumválasztókkal meg kell adni a megfelelő dátumot, majd „Aktualizál”-ni.

Vigyázat, FONTOS! A gyógyászati segédanyagoknál csak lejárt szakorvosit szabad újítani, mert aktualizáláskor az elévült kikerül a nyilvántartásból. Nem archiválódik. Már csak a megújított szakorvosi szerepel az adatbázisban!