A menüoldalak a képernyő bal oldalán, a menüosztón folyamatosan láthatók, azok segítségével lehet „közlekedni” a különböző oldalak között. A menüosztó fölött olvasható a kijelölt orvos neve, pecsétszáma. A program indításakor minden alkalommal a beállítások oldalon a „Listában első”- ként bejelölt orvos neve jelenik meg. Amennyiben másik orvos dolgozik a programon, akkor a főmenü oldalon a listából kell kiválasztani a megfelelőt.

A menüoldalakon belül az ott található „fülekkel” lehet a különböző feladatok elvégzéséhez szükséges oldalakra jutni.

A program általában nem menti automatikusan a beírásokat, változtatásokat. Az adatfelvitelt mindig az OK, vagy MENTÉS gombbal kell befejezni!

A listák alsó, oldalsó görgető sávjaival lehet a képernyőre éppen nem férő adatokat megtekinteni.

A listák fejlécénél lenyomva tartva az egér bal gombját, a különböző hasábok tetszőlegesen szélesíthetők, keskenyíthetők.

A fejléceken látható feliratokra kattintva rendezi át az oszlopokat a program. Tehát pl. ha dátum feliratra kattintnak, akkor dátum szerint rakja növekvő sorrendbe, ha a névre, akkor ABC szerint, stb.

Azon listákban, ahol több sort szeretnének bejelölni, a Ctrl billentyű lenyomása mellett kell a tételekre kattintani.

A program minden menüoldalán, ahol BNO gomb van, mellette látható k és s gomb. Ezekre kattintva a program használata során automatikusan bővülő úgynevezett „kis BNO” lista és „saját BNO” lista hívható be, amelyekből egyszerűbb, gyorsabb a szükséges BNO kiválasztása. A BNO alatti rubrika gyorskeresőként is működik, ahova be lehet írni BNO kódot vagy a betegség nevéből valamilyen kulcsszót, amelyre kinyílik a megfelelő lista.

Egyes menüoldalakon látható egy sötétkék gomb piros S betűvel. Olyan esetekre készítettünk súgót, amelyek ritkán fordulnak elő, de fontos részei a programnak s a legközelebbi használatnál esetleg már nem emlékeznek a megfelelő lépésekre.