A lakó beérkezett leleteit, zárójelentéseit nem kell beírogatni, be lehet szkennelni és az illető adatai között névre szólóan, dátum szerint tárolni.

 

A lakó behívása után a „Scannelt” fülre kell kattintani. A bemásolandó dokumentumot többféleképpen lehet beolvasni:

  • Egyszerű beolvasás: a másolandó dokumentum behelyezése után az „Egyszerű beolvasás” gombra kell kattintani. A megjegyzés rovatba lehet címkézni a beolvasandó iratot (milyen típusú a dokumentum, melyik kórházban készült, stb., esetleg megjegyzés). A dátumot, amit a program ad vagy elfogadni, vagy átírni a dokumentum kiállításának dátumára, illetve tetszés szerint bármire, majd „Mentés”
  • Haladó beolvasásnál ki lehet választani a másolandó irat színét, jellegét. A „Villámnézet” gombra kell kattintani. A megjelenő dokumentum szerkeszthető, pl. ha csak egy töredékét akarják szkennelni, akkor a keret sarkainál látható kis négyzetek segítségével tetszés szerint csökkenthető a mentésre kerülő felület, majd „Beolvasás”, címkézés, dátum, „Mentés”.
  • Fileból gombra kattintva a számítógépen lévő képeket, korábban bescannelt dokumentumokat lehet beolvasni és a lakó nevéhez .menteni

 Legközelebb, a lakó behívása után a  „Scannelt” fülre kattintva megjelennek az illető beszkennelt anyagai a melléjük írt megjegyzéssel, dátum szerint. Rákattintva, majd a megjelenő dokumentumra kattintva a képernyő bal felső sarkába kerül, ahol a fent látható ikonok segítségével tetszés szerint nagyítható.

A helytelen vagy szükségtelenül felvitt anyagot kijelölés után ki lehet törölni.